Equus Fundamentum

Bewust voor paardenwelzijn

Wolven

Mensen en wolven, de relatie tussen beiden is altijd eentje op gespannen voet geweest. Niet voor niets was de wolf bijna uitgestorven . Vandaag de dag zorgt zijn beschermde status voor andere uitdagingen.

 

Eerlijk is eerlijk, wolven zijn prachtige dieren.
Bij sommige rassen zoals herdershonden en husky’s, is nog heel duidelijk te zien dat onze gedomesticeerde honden rechtstreeks van de wolf afstammen.

Wolven zijn sociaal, intelligent, loyaal en zeer toegewijd aan hun kroost. En ze passen zich razendsnel aan aan nieuwe situaties en omgevingen.

Wolven kunnen een lichaamslengte bereiken van 100 tot 150 centimeter, een schouderhoogte van 60 tot 90 centimeter en een gewicht van 30 tot 70 kilo. Vrouwtjes zijn over het algemeen kleiner en lichter dan de mannelijke tegenhangers.
Met hun lange, slanke en lenige lichaam en lange benen bewegen ze zich gracieus door de natuur en er is weinig wat het tegenhoudt. 

De komst van wolven brengt dus nieuwe uitdagingen met zich mee zodat onze eigen dieren niet ten prooi vallen aan het jachtinstinct van de wolf.

De beste strategie is informatie vergaren om te begrijpen wie  je tegenstander nu eigenlijk is. Hoe meer je weet over kenmerken en gewoonten, hoe makkelijker het wordt om  te anticiperen.

Op deze pagina verzamelen we alle informatie die we kunnen vinden over de wolf en hoe we ons en onze kuddes het beste kunnen beschermen tegen dit machtige roofdier.